Op zoek naar inspiratie & tips?

Neem een kijkje in de blog van Tuinarchitectuur Richard De Boeck. Hier vind je tal van nuttige tips, inspiratie en voorbeelden om van jouw tuin de perfecte tuin te maken.

Tuintips voor de maand augustus: Plan een tweede snoeibeurt in

Gepost op 17/08/2020

De laatste maand van de zomervakantie, dagen die alsmaar korter worden, de herfst die alleen maar dichterbij komt. Het is alweer augustus, maar ook dan is er nog veel in de tuin te doen.

Lees meer

12 maanden lang een groen gazon: Ons stappenplan voor een mooi groen gazon

Gepost op 01/08/2020

Een "ros" of geel gazon, dat wil niemand. Iedereen droomt uiteindelijk van een mooi groen en vooral onkruidvrij gazon. Met deze planning kan je de perfectie evenaren en ben je dichter bij een 12 maanden lang groen gazon.

Lees meer

Tuintips voor de maand september: Hou je ogen open voor slakken

Gepost op 12/09/2020

Een extra trui of dekentje ’s avonds is, naarmate september evolueert, zeker geen overbodige luxe. Jouw tuin bereidt een diepe winterslaap voor. Dus is het aan jou om er voor te zorgen dat je gazon, planten, struiken en bomen in optimale conditie de winter in kunnen.

Lees meer

Haal alles uit je kleine (stads)tuin: Een weldoordacht tuinplan is het begin van alles

Gepost op 28/09/2020

Wanneer je denkt aan tuinarchitectuur en tuinontwerp denkt iedereen automatisch aan grote tuinen, vaak in landelijke gemeenten of niet verstedelijkte gebieden. Maar dat betekent niet dat je niet mag kunnen genieten van je kleine (stads)tuin. Want de realiteit is toch wel anders: het is net voor de inrichting van die kleine tuinen dat je tuinarchitect een grote meerwaarde kan betekenen.

Lees meer