Tuin- en gazonbemesting

Tuin- en gazonbemesting heeft vaak een negatieve bijklank, terwijl het toch cruciaal is voor een gezonde tuin. Het maakt deel uit van een zorgvuldig tuinonderhoud. Met de juiste bemesting zorg je ervoor dat je gazon, bloemen, planten, struiken en bomen voldoende voedingsstoffen kunnen opnemen om te kunnen stralen.

Tuinbemesting

Elke tuin heeft een eigen bodemsamenstelling. Die is belangrijk, want uiteindelijk bepaalt de bodem hoe snel je gras zal groeien of hoe sterk je planten zullen zijn. Een zaadje of knol in de grond steken met een beetje water lijkt misschien voldoende om een mooi resultaat te halen. Maar uiteindelijk hebben de grassprietjes en planten ook voeding nodig om te kunnen groeien, om ziektes de baas te kunnen, enz. De juiste tuinbemesting is daarom cruciaal. Niet alleen houden we bij de keuze van tuinbemesting rekening met de ondergrond, ook gaan we kijken welke planten we moeten bemesten. Want elke plant heeft andere “eetgewoonten”.

Gazonbemesting

Een heel jaar door heeft je gazon voedingsstoffen nodig. Daarom mag je de rol van een goede gazonbemesting niet onderschatten. Je gazon krijgt het hard te verduren: omdat de regen de bodem uitspoelt gaan voedingselementen snel verloren. En die moet je dus regelmatig aanvoeren. Dankzij een degelijke bemesting verkeert je gazon in topconditie: je gras krijgt een donkergroene kleur en de voedingsstoffen bevorderen het herstel van het gazon. Ook onkruid in je gazon krijgt hierdoor minder kans. Gazonbemesting is daarom belangrijk in het voorjaar, maar ook in het najaar. In het voorjaar is de bemesting verantwoordelijk voor de actieve groei en het herstel. Voor je gazon was het immers ook een harde, koude winter. Tijdens het seizoen groeit je gazon elke dag, dus ook de nood naar extra voeding neemt dan toe. En de najaarsbemesting zorgt voor een gezonde grasmat in de winter en beperkt de ontwikkeling van mos in die periode.

Afhankelijk van het seizoen en de periode van het jaar heeft de gazonmest ook een andere samenstelling nodig. Wij kunnen je hierover adviseren. Of we nemen de gazonbemesting volledig in handen, zo hoef jij alleen maar te genieten.

Bezorgt de bemesting van je tuin je kopzorgen? Neem contact met ons op.