Grasmatten leggen

Het leggen van grasmatten of graszoden heeft heel vaak de voorkeur bij de aanleg van een gazon. Terecht ook, want na enkele weken zijn de grasmatten stevig ingegroeid en kan je beginnen genieten. Het zijn gespecialiseerde bedrijven die de groene, dichte en vooral ook onkruidvrije graszoden kweken. Om een goeie kwaliteit te garanderen, werken wij uitsluitend met zorgvuldig geselecteerde leveranciers, zelfs uit Nederland. Graszoden op rol verwerken we binnen de 24 uur, dat is de tijd tussen het “oogsten”, versnijden en het uiteindelijke aanleggen. Op die manier is een uitstekende kwaliteit gegarandeerd.

Zelf grasmatten leggen is zeker een optie, maar onderschat het voorbereidende werk niet. Graszoden zijn iets duurder in aankoop dan graszaad, dus waarom zo’n investering doen als ze niet correct worden aangelegd? Bij het leggen van grasmatten nemen wij voldoende de tijd om:

  • Grond- en graafwerken en het omspitten van de grond. Op die manier zorgen we ervoor dat de bodem gelijk ligt en kunnen we meteen ook de eerste voedingsstoffen vermengen.
  • de bovenlaag te bemesten. Hierdoor garanderen we een goede ontwikkeling van de jonge wortels.
  • rollen en harken. Door de bodem stevig aan te drukken vermijden we putten en bulten. Nadien maken we de bovenlaag een beetje los, zodat de grasmatten één kunnen worden met de bodem.
  • de grasmatten zorgvuldig aan te leggen. Deze graszoden moeten mooi op elkaar aansluiten, zodat ze onderling kunnen vergroeien en jij kan genieten van een mooie groene oppervlakte.

Met de aanleg van grasmatten heb je in een recordtijd een prachtig groen en onkruidloos tuintapijt.

Op zoek naar een diepgroen tuintapijt? Gratis plaatsbezoek en offerte.