Verticuteren en ontmossen

Iedereen droomt toch wel van een mooi, dichtgegroeid en diepgroen gazon? Gazonbemesting gaat hierbij zeker helpen, maar om het perfecte resultaat te bekomen moet je ook regelmatig verticuteren en ontmossen.

Mos in het gazon voorkomen is niet evident: door gebruik te maken van de juiste gazonbemesting en kalkstoffen kunnen het gras en de onderliggende bodem de strijd aan met mos. Maar mos volledig bannen is quasi onmogelijk. Zeker na de natte herfst- en wintermaanden kan mos in je gazon gaan woekeren. Daardoor ontstaan er kale plekken in je gazon. Door te verticuteren ga je het gazon niet alleen ontmossen, je verwijdert ook meteen de viltlaag die is ontstaan. Dat zorgt dan weer voor een betere opname van voedingsstoffen, water en lucht.

Je gazon verticuteren en ontmossen is een arbeidsintensieve karwei die idealiter twee keer per jaar gebeurt: in het voorjaar en in het najaar. Omdat het zo’n zwaar werk is, krijgen we meer en meer de vraag om dit voor onze rekening te nemen, al dan niet gekoppeld aan het volledige gazononderhoud. en tuinonderhoud Voor deze en tal van andere tuinwerken kan u rekenen op De Boeck Tuinarchitectuur.

Hulp nodig bij het verticuteren en ontmossen? Geef ons een seintje!