Onkruidverdelging

Er is niks zo frustrerend als onkruid in je tuin of onkruid in je gazon. Terwijl planten en struiken heel veeleisend zijn om te kunnen groeien, lijkt het wel alsof onkruid groeit terwijl je er naast staat. En dan komt het er op aan om aan onkruidverdelging te doen.

Een slim ontworpen tuin, die nadien goed onderhouden wordt, kan minder last hebben van ongewenste plantengroei. Want laat ons duidelijk zijn, natuurlijk onkruid kan snel overwoekeren omdat de omstandigheden voor onkruid ideaal zijn. Binnen een aanplantingsplan proberen we daarom omstandigheden te creëren waarbij onkruid weinig kans maakt. Dit kan door de bodem bedekt te houden of ervoor te zorgen dat onkruid onvoldoende licht krijgt. Maar vroeg of laat krijgt elke tuin er wel mee af te rekenen. En dan is het een kwestie van heermoes, paardenbloem, kattenstaart, netels, distels, zevenblad,… te verdelgen.

Eén en dezelfde oplossing om onkruid te bestrijden bestaat niet. De onkruidverdelging hangt af van tuin tot tuin. Onkruid in gazon verdelgen we op een andere manier dan onkruid in de plantentuin. Een trend die zich de laatste jaren heeft ingezet is om aan onkruidbestrijding te doen op basis van natuurlijke of milieuvriendelijke oplossingen. Ook die tendens houden we nauwlettend in de gaten.

Ongewenste indringers in jouw tuin? Geef ons een seintje om samen onkruid te bestrijden.