Beplanting

Niet te onderschatten sfeerscheppers zijn bloemen, struiken en alle andere vormen van beplanting. Ze zorgen ervoor dat je tuin de gekozen sfeer uitademt, maar beplanting heeft daarnaast ook enkele belangrijke functies:

  • Sierfunctie: met grassen, hagen, bloemen, struiken, planten en bomen geef je opvulling aan je tuin. Wat je meubels zijn voor je woning, dat is beplanting voor je tuin.
  • Geleiding: beplanting gebruiken we vaak ook om te leiden, denk maar aan hoge bomen of struiken om een perceel visueel en op een groene manier af te bakenen. Of een wandelpad, afgebakend door grassen of struiken, dat bezoekers van de oprit naar de achterdeur begeleidt.
  • Camouflage: je komt pas tot rust in je tuin wanneer je privacy gewaarborgd is. Met beplanting kan je dat op een subtiele manier realiseren of je kan zelfs rustplekken in je tuin creëren.
  • Bescherming: wil je graag een siervijver in je tuin maar heb je ook kleine kinderen, dan kan een goed doordachte beplanting zelfs levens redden.
  • Natuur: de juist gekozen beplanting kan ook zorgen voor schuilgelegenheid, voedsel, rust- of broedplaatsen voor specifieke dieren. Zo zullen hoge bomen zeker grotere vogels aantrekken, terwijl roodborstjes liever de veilige omgeving van een haag opzoeken.

Woon je in de buurt van een spoorweg, een drukke straat of een autosnelweg? Dan kunnen we er voor zorgen dat je met de juiste beplanting ook in de zomer zonder of met beperkte lawaaihinder kan genieten van aangename familiemomenten. Het beplantingsplan speelt dus een belangrijke rol binnen het tuinplan. Wanneer je eraan denkt om je tuin te laten aanleggen of te renoveren, dan is de keuze van de beplanting één van de elementen waaraan we samen veel aandacht zullen besteden.

Kunnen we je helpen met de beplanting van je tuin? Contacteer ons hier.