Ziektebehandeling bomen en planten

Net zoals wij allemaal nu en dan een griepje of verkoudheid krijgen, kunnen bomen en planten ook ziek worden. Bij mensen biedt een medische behandeling met medicijnen heel vaak soelaas, de ziektebehandeling van bomen en planten moeten we op een andere manier aanpakken. Door een regelmatig tuinonderhoud kom je ze tijdig op het spoor en kan vaak erger voorkomen worden.

Onder het motto “voorkomen is beter dan genezen” stellen we natuurlijk alles in het werk om je tuin te sparen van ziekten, schimmels en plagen. Want een sterke, gezonde plant is er eentje die de juiste meststoffen en voedingsstoffen krijgt. Spijtig genoeg is dat niet altijd voldoende en krijgt je tuin vroeg of laat te maken met ziekten. De meest bekenden zijn witziekte, bacterievuur, verwelkingsziekte, bladvlekkenziekte en buxusschimmel. Maar ook ongewenste dieren kunnen veel schade aanrichten, zoals motten, kevers, larven, luizen, slakken, mijten, enz.

Door onze uitgebreide plantenkennis kunnen wij plantenziekten snel herkennen en de ziektebehandeling van bomen en planten meteen starten. Merk je dus zelf iets op in je tuin of je gazon, geef ons zeker een seintje. Want hoe sneller je erbij bent, hoe sneller het genezingsproces in gang wordt gezet.

Zieke bomen of planten in je tuin? Neem vrijblijvend contact met ons op.