Gras zaaien

Bij de aanleg van een nieuw tuintapijt kan je ervoor kiezen om grasmatten aan te leggen of gras te zaaien. Het grote voordeel van grasmatten is dat je vanaf dag één kan genieten van een zee van groene grassprieten. Bij het zaaien van gras kan je dan weer specifieke gazonmengsels aankopen, die perfect zijn afgestemd op jouw tuin.

De aanleg van je gazon laat je beter over aan een professional, want er zijn zoveel factoren die het resultaat beïnvloeden. Eerst en vooral moet de ondergrond vruchtbaar zijn: de zaadjes moeten terechtkomen in een perfecte omgeving zodat ze snel kunnen schieten. Ten tweede moet je een dag uitkiezen met weinig tot geen wind. Bovendien vraagt het inzaaien ook technische ervaring: het zaad moet zowel in de lengte als de breedte worden uitgestrooid.

Als je geen ervaring hebt met het zaaien, dan is de kans op zaaimislukking of kale, niet dichtgezaaide plekken, groot. En zo riskeer je telkens opnieuw te moeten bijzaaien. En stel je maar eens voor dat je tuintapijt niet klaar of mooi is op het moment dat je er kan en wil van genieten.

Hulp nodig bij het zaaien of bijzaaien van gras? Gratis plaatsbezoek en offerte.