Terrassen, opritten en tuinpaden

Een tuin is een combinatie van gras, bloemen, planten, struiken en bomen met allerhande verhardingen. Deze (sier)bestrating moest vroeger vooral heel functioneel zijn, maar in hedendaags tuinaanleg gaan ze helemaal op in het geheel. Terrassen, opritten en tuinpaden maken vandaag deel uit van het hele tuinontwerp.

Omdat een tuin het verlengstuk van de woning is, mag je de rol van het terras niet onderschatten. Deze zorgt vaak voor een perfecte overgang tussen de woning en de achterliggende tuin. Daarom is het belangrijk om voldoende lang stil te staan bij je plannen voor de aanleg van een terras. Het is de plaats in je tuin waar je veel tijd zal doorbrengen, privacy is dus belangrijk. En in de zomer is het als het ware je buitenliving. Laat je terras aanleggen door een vakman: zo gaat je nieuwe terras op in het volledige plaatje en kan je er nog lang van genieten. De materiaalkeuze hangt af van de stijl van je woning én je thuis. Wij leggen vaak terrasvloer en terrastegels, betontegels, betonklinkers, kleiklinkers, natuursteen, blauwsteen, enz. En ook de afvoer van regenwater nemen we mee in het leggen van je nieuwe terras.

Waar het terras het verlengstuk is van je woning, meestal aan de zijkant of achterzijde, daar is de oprit de eerste kennismaking met je woning en/of tuin. Een oprit aanleggen lijkt misschien simpel, maar toch moet je je voldoende vragen stellen. Ben ik tevreden met de klassieke kiezels of kiezelstenen? Laat ik mijn oprit betegelen? Laat ik mijn oprit leggen in asfalt, beton, betondallen of klinkers? Of zorg ik ervoor dat de oprit nauw aansluit bij de stijl van de woning én de tuin en ga ik voor een geïntegreerde aanpak? Wij krijgen meer en meer vraag naar het totaalpakket, waarbij jouw persoonlijkheid wordt doorgetrokken van de eerste meter tot de laatste. Een oprit in natuursteen en blauwsteen is dus lang geen uitzondering meer. Of misschien heb jij nog een andere wens, wij gaan geen uitdaging uit de weg!

De laatste ontbrekende schakel in het geheel zijn de tuinpaden. Afhankelijk van de grootte van je tuin en je persoonlijke smaak zorgen mooi aangelegde tuinpaden ervoor dat je ook bij regenweer de tuin in kan. Of het zijn verbindingspaden tussen meerdere “eilanden” in je tuin. Een tuinpad aanleggen is dus niet zomaar enkele tuintegels leggen in je gazon. Een tuinpad heeft een duidelijk nut: het verbindt de natuur in volledige harmonie met de bakstenen van uw woning. En natuurlijk is het aspect “mooi zijn” niet voldoende, ook het onderhoudsgemak verliezen we hierbij zeker niet uit het oog.

Een nieuwe oprit, een gezellig terras of andere bestrating? Contacteer ons volledig vrijblijvend.