Gazon verticuteren

Om tijdens de zomer te kunnen genieten van een mooi groen en dicht gazon, moet je enkele maanden ervoor al de handen uit de mouwen steken. Het begint allemaal bij het verticuteren van je gazon, een onderdeel van klassiek tuinonderhoud. Hieronder vind je alvast een stappenplan voor een grastapijt zo groen als een kikker.

  1. Je gazon heeft afgezien tijdens de natte en koude wintermaanden. Mogelijk heeft er zich mos gevormd en is er een viltlaag ontstaan. Je gazon verticuteren is daarom noodzakelijk om zowel het mos als de viltlaag te verwijderen. Na het verticuteren ziet je gazon er uit als oorlogsgebied, maar dat is de start van een groene tuin.
  2. Na het verticuteren van je gazon ontstaan er kale plekken. Deze groeien nadien mooi dicht. Je kan grotere kale plekken eventueel een handje helpen door gras bij te zaaien.
  3. Je grassprietjes hebben heel wat energie verloren tijdens de winter. Serveer ze een menu van kwalitatieve meststoffen: ze zullen het nodig hebben.
  4. Afhankelijk van de zuurtegraad van je bodem is een kalkbeurt misschien noodzakelijk. Hierdoor zal je gazon de meststoffen beter opnemen en je gazon mooier en voller ogen. En als je gazon voller is, dan heeft onkruid minder kans.

Een professionele verticuteermachine is geen overbodige luxe bij het verticuteren. Deze stellen we op de juiste diepte in, zodat de gezonde graswortels niet beschadigd kunnen worden. Wij raden onze klanten aan om twee keer per jaar, in het voorjaar en het najaar te verticuteren. Omdat dit nogal redelijk arbeidsintensief is, kunnen we het verticuteren op ons nemen. Dan komen we in het voorjaar en het najaar bij je langs om je gazon alle kansen te geven.

Kunnen wij je helpen met het verticuteren van je gazon? Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.