Tuinplan

Een tuin ontwerpen en een tuin aanleggen doe je niet elke dag. Om te beginnen moet je goed nadenken over de tuinstijl, de sfeer die je wil uitstralen. Deze moet dus zowel bij je persoonlijkheid als bij de stijl van je woning passen. Wanneer het concept duidelijk is, en daarbij helpen we jou met alle plezier, gaan we aan de slag. Een tuinplan maken hoort daar ook bij.

Een heleboel keuzes moet je maken als je je droomtuin wil laten ontwerpen. Welke tuinstijl heeft mijn voorkeur? Welk materiaal kies ik voor oprit, terras en tuinpaden? Kies ik voor een onderhoudsvriendelijk tuin of zijn mijn vingers voldoende groen om zelf aan de slag te gaan. Wil ik bloemen, planten, struiken en bomen? Een grote gazon of niet? Met onze hulp en enkele gerichte vragen neemt het concept snel een concrete vorm aan. Hiermee gaan we aan de slag en maken we een voorontwerp. Hieraan kan je natuurlijk nog enkele aanpassingen doen, uiteindelijk ontwerpen we een tuin waarin jij en je gezinsleden tot rust moeten komen.

Wanneer het voorontwerp volledig klaar is, gaan we een stapje verder en maken we een tuinplan. Zo’n tuinplan tekenen we zowel voor een grote als kleine tuin. Het is dan ook veel meer dan het samenbrengen van wat groen, verhardingen en licht. Op het ingekleurde tuinplan vind je de tuinverlichting, de aanplantingen, de bestrating, enz. Omdat we niet alleen tuinarchitect maar ook tuinaannemer zijn, kunnen we het tuinontwerp ook zelf uitvoeren. Dus vanaf het tuinontwerp, over het tuinplan tot de finale tuinaanleg nemen wij voor onze rekening. Dat is zeker een vast voordeel, want alleen wij zijn verantwoordelijk voor jouw hele tuinproject en het scheelt bovendien in je portemonnee.

Genieten van een nieuwe tuin? Neem vrijblijvend contact met ons op!