Tuinrenovatie

Mensen evolueren en de ene levensfase volgt de andere op. Ook je woning en tuin moeten mee met zijn tuin. Als je kinderen hebt, dan is een sterk speelgazon een must. Maar als de kinderen het huis uit zijn, dan mag er misschien minder gras en meer beplanting zijn. Of je wordt een dagje ouder en houdt het op een onderhoudsvriendelijke en duurzame tuin, met bijvoorbeeld een onderhoudsvriendelijk gazon en een groot terras. De veranderende levens zorgen ervoor dat mensen anders en zelfs intensiever van hun huis en tuin willen genieten. En daarom is tuinrenovatie vaak aan de orde.

Vandaag is de tuin, naast je keuken, woonkamer, slaapkamers en badkamer een extra leefruimte. Eentje waar iedereen over nadenkt, want een tuin heeft een doel gekregen met “genieten” als hoofddoel. Bij het renoveren van een bestaande tuin gaan we dan ook altijd eerst luisteren naar wat u wenst, welk doel u voor ogen heeft.

Een tuin renoveren is specialistenwerk, want we moeten rekening houden met bestaande structuren en functies. De nieuwe onderdelen of de gerenoveerde tuin moeten hierbij naadloos aansluiten. Maar het hoeft ook niet altijd volledig nieuw te zijn: een verharde oprit, een verjongingskuur voor je gazon, extra beplanting in de bestaande voortuin,…

En tuinrenovatie heeft ook een voordeel: je kan je tuin stap per stap aanpakken. Zo kan je beginnen met het plaatsen van een tuinafsluiting, nieuwe beplanting, tuinverlichting of inzaaien van jong gras. En zo groeit je tuin continu met jou en je gezin mee.

Is jouw tuin aan renovatie toe? Wij helpen je graag verder!